Bananen-tiramisu

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 300 ml fruitsap
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 pakje vingerkoekjes

Bereiding

  1. Snij 3 bananen in plakjes
  2. Klop de slagroom stijf met een mixer
  3. Doe de mascarpone in een kom en roer hem even door. Meng de suiker en de slagroom voorzichtig en niet te lang of te hard door de mascarpone zodat hij niet slap wordt
  4. Haal de boudoirs één voor één door het fruitsap en leg ze tegen elkaar als een eerste laag in een rechthoekige schaal
  5. Leg er de helft van de stukjes banaan op. Verdeel dan de helft van het mascarponemengsel over de banaanstukjes. Leg er weer een laagje in fruitsap gedrenkte boudoirs boven, daarop de rest van de banaanstukjes en erboven de rest van de mascarpone
  6. Strijk de mascarpone glad met de bolle kant van een lepel die je even onder de kraan hebt gehouden
  7. Zet de tiramisu 1 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu met de cacao
  8. Voordat je hem serveert, snij je de laatste banaan in schijfjes en leg je die op de tiramisu
Suggestie

Gebruik perziken op eigen nat in plaats van banaan, amandelschaafsel in plaats van het cacaopoeder en het perzikennat in plaats van het fruitsap.

Rooster het amandelschaafsel al roerend 2 minuten in een pan op een klein vuurtje zonder olie of margarine. Strooi het dan over de tiramisu.