Basisbereiding cakebeslag

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g plantaardige margarine of olie
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Roer de margarine, de suiker en de vanillesuiker met een lepel tot room
  2. Voeg al roerend één voor één de eieren toe, vervolgens beetje bij beetje de bloem
  3. Roer tot je een gladde massa hebt
  4. Smeer de cakevorm in met een beetje olie of margarine. Doe het deeg in de vorm
  5. Bak de cake in een voorverwarmde oven (180 °C) in 50 minuten gaar
Suggestie

Je kan allerlei soorten cakes maken door aan het basisbeslag bepaalde ingrediënten toe te voegen: fruit (banaan, rozijnen, sinaasappel, aardbeien, mango, frambozen, kersen, bosbessen, … of een combinatie van verschillende fruitsoorten), noten (geschaafd, gehakt, …), chocolade.

Voor een hartige cake kan je bijvoorbeeld verschillende kaassoorten (ricotta, …) toevoegen en afwerken met sesamzaadjes.