Basisbereiding pudding

Ingrediënten

  • 240 ml volle melk
  • 2 eetlepels tarwebloem of maïsmeel of rijstebloem

Bereiding

  1. Meng het meel of de bloem goed met 2 eetlepels van de 240 ml melk
  2. Breng de rest van de melk aan de kook. Als de melk kookt, haal je ze van het vuur
  3. Giet er onder voortdurend roeren het bloem- of meelmengsel bij
  4. Zet de pan weer op het vuur en laat onder voortdurend roeren nog even doorkoken
  5. Giet de pap in een kommetje en laat ze even afkoelen
Suggestie

Je kan 180 ml rijstebloem pap (180 ml volle melk, 1 à 2 eetlepels rijstebloem) mengen met een halve geplette banaan of je kan 240 ml tarwebloempap (240 ml volle melk, 2 eetlepels tarwebloem) mengen met een halve grof geraspte peer.