Eetbare servetringen

Ingrediënten

  • 250 g tarwemeel
  • 1/2 pakje gedroogde gist
  • 100 ml volle melk
  • 1 à 2 eetlepels suiker
  • 1 snuifje zout
  • 40 g plantaardige bakmargarine
  • 1 ei

Bereiding

  1. Meng het tarwemeel met de gedroogde gist
  2. Verwarm de melk met de suiker, een snuifje zout en de margarine
  3. Kneed alles tot een elastisch deeg. Laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen (je kan de deegkom in een grotere kom met warm water zetten)
  4. Maak 2 vingerbrede lange slierten van het deeg. Vouw de slierten dubbel, hou ze aan 1 kant vast en draai aan de andere kant, zodat je een spiraal verkrijgt
  5. Leg de slierten als ring op de bakplaat en kneed de eindjes aan elkaar. Bestrijk met eigeel 
  6. Bak ze 10 minuten op 180 °C.
  7. Je kan deze breekbare ringen het best alleen voor papieren servetten gebruiken