Ingrediënten
- 250 g tarwemeel
- 1/2 pakje gedroogde gist
- 100 ml volle melk
- 1 à 2 eetlepels suiker
- 1 snuifje zout
- 40 g plantaardige bakmargarine
- 1 ei
Bereiding
- Meng het tarwemeel met de gedroogde gist
- Verwarm de melk met de suiker, een snuifje zout en de margarine
- Kneed alles tot een elastisch deeg. Laat het ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen (je kan de deegkom in een grotere kom met warm water zetten)
- Maak 2 vingerbrede lange slierten van het deeg. Vouw de slierten dubbel, hou ze aan 1 kant vast en draai aan de andere kant, zodat je een spiraal verkrijgt
- Leg de slierten als ring op de bakplaat en kneed de eindjes aan elkaar. Bestrijk met eigeel
- Bak ze 10 minuten op 180 °C.
- Je kan deze breekbare ringen het best alleen voor papieren servetten gebruiken