Ei met doperwtjes en avocado

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 aardappel
  • 50 g doperwtjes
  • 50 g rijpe avocado
  • 1 koffielepel plantaardige margarine of olie

Bereiding

  1. Was de doperwtjes en de aardappel
  2. Schil de aardappel. Schil de avocado en doe de pit weg
  3. Kook de aardappel en de doperwtjes gaar in een weinig kokend water
  4. Voeg op het einde eventueel de avocado even toe. Avocado verwarm je best niet lang want het vruchtvlees wordt bitter. Je kan een rijpe avocado er ook gewoon bij pletten
  5. Kook een kippenei volledig gaar in water (ong. 10 minuten)
  6. Plet dan de halve eierdooier met een vork. Pureer de aardappel, de avocado en de doperwtjes
Suggestie

Neem eens courgette in plaats van avocado; je kan ook enkel erwtjes geven.