Ingrediënten
Koekjesdeeg:
- 200 g bloem
- 125 g poedersuiker
- 150 g plantaardige margarine
- bloem voor het uitrollen
Glazuur zonder kleurstof:
- 3 eetlepels water (witte kleur)
- of bietensap (rode kleur)
- of wortelsap (oranje kleur)
- 100 g witte suiker
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom
- Kneed met je handen het deeg tot een bal
- Dek het deeg goed af met huishoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast
- Verwarm de oven op 180 °C
- Strooi wat bloem op een plat oppervlak en leg er de deegbal op
- Rol het deeg met een deegrol uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Steek koekjes uit met uitsteekvormpjes. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat
- Bak de koekjes 20 minuten in het midden van de oven
- Haal dan de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster
Glazuur
- Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water, bietensap of wortelsap tot een gladde, glanzende massa die als een dikke pasta langzaam over de bolle kant van een lepel loopt
- Bestrijk de koekjes met het glazuur met behulp van een borsteltje