Gevulde eieren

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eigeel
  • 100 ml olie
  • 1 koffielepel mosterd
  • een half koffielepeltje azijn
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • peper

Bereiding

  1. Meng 1 eigeel met de mosterd en de peper en klop het met de mixer
  2. Als het eigeel dikker wordt, giet je er beetje bij beetje de olie bij. Zorg ervoor dat de olie steeds opgenomen is voordat je er nieuwe bijvoegt. Doe dit onder voortdurend kloppen
  3. Doe er dan nog de azijn onder
  4. Kook de 4 eieren 10 minuten. Spoel ze af onder koud water, pel ze en snij ze in de lengte door
  5. Schep er met een lepel het eigeel uit en snij een klein plakje van de bolle kant af zodat het beter blijft staan
  6. Bewaar een beetje gekruimeld eigeel en vermeng dit met wat peterselie om te versieren
  7. Roer de rest van het eigeel en de peterselie door het mosterd-eimengsel en vul de eieren ermee op