Gevulde paprika met broccoli en mozzarella

Ingrediënten

  • 350 g aardappelen
  • 300 g broccoli
  • 3 rode of gele paprika’s µ
  • 100 à 150 ml volle melk
  • 1 bolletje mozzarellakaas
  • 100 ml zelfbereide groentebouillon
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel plantaardige margarine of olie
  • peper

Bereiding

  1. Was de aardappelen en schil ze
  2. Was de paprika’s, verwijder de pitjes en de steel en halveer ze
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C
  4. Kook de aardappelen met de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten
  5. Kook de paprika’s in een weinig water beetgaar
  6. Verwarm de melk
  7. Spoel de paprika’s voorzichtig af in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken 
  8. Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer ze met een pureestamper. Roer er de margarine/olie en zo veel mogelijk hete melk door tot je een stevige puree krijgt
  9. Breng op smaak met peper en meng er de mozzarella door
  10. Schep de puree in de halve paprika’s en zet ze in een lage ingevette ovenschaal met een laagje bouillon
  11. Strooi er de geraspte kaas over en laat de paprika’s in het midden van de oven ong. 10 minuten gratineren
  12. Serveer er nog wat extra aardappelen bij