Ingrediënten
- 350 g aardappelen
- 300 g broccoli
- 3 rode of gele paprika’s µ
- 100 à 150 ml volle melk
- 1 bolletje mozzarellakaas
- 100 ml zelfbereide groentebouillon
- 100 g geraspte jonge kaas
- 1 eetlepel plantaardige margarine of olie
- peper
Bereiding
- Was de aardappelen en schil ze
- Was de paprika’s, verwijder de pitjes en de steel en halveer ze
- Verwarm de oven voor op 225 °C
- Kook de aardappelen met de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten
- Kook de paprika’s in een weinig water beetgaar
- Verwarm de melk
- Spoel de paprika’s voorzichtig af in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken
- Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer ze met een pureestamper. Roer er de margarine/olie en zo veel mogelijk hete melk door tot je een stevige puree krijgt
- Breng op smaak met peper en meng er de mozzarella door
- Schep de puree in de halve paprika’s en zet ze in een lage ingevette ovenschaal met een laagje bouillon
- Strooi er de geraspte kaas over en laat de paprika’s in het midden van de oven ong. 10 minuten gratineren
- Serveer er nog wat extra aardappelen bij