Groentemoes

Ingrediënten

  • 100 g wortelen
  • een half eiwit
  • 1 koffielepel maïszetmeel
  • wat fijn gesneden tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel, dragon)

Bereiding

  1. Was de wortelen en schil ze. Kook ze gaar in een beetje water. Kruid ze volgens eigen smaak met tuinkruiden
  2. Pureer de wortelen en roer er 1 koffielepel maïszetmeel onder
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het voorzichtig onder de wortelen
  4. Vul een licht ingevet vuurvast kommetje met de moes en plaats het kommetje in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende ongeveer 10 minuten
  5. Laat het kommetje nog ongeveer 3 minuten in een uitgeschakelde oven staan voor je het eruit haalt
  6. Laat de moes eerst afkoelen en zet ze dan in de koelkast, maar bewaar ze niet langer dan 1 dag
Suggestie

Groentemoes kan bijvoorbeeld ook worden bereid op basis van andijvie, aubergine, bloemkool, broccoli, courgette, doperwtjes, komkommer, pompoen, prei, rode bieten of een mengeling ervan