Halloweencake

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 135 g plantaardige margarine
  • 60 g bruine suiker
  • 3 eieren
  • 9 eetlepels kandijstroop
  • 6 eetlepels volle melk
  • 3 eetlepels kaneel
  • 1,5 koffielepel peper-en-zoutmix
  • 3/4 koffielepeltje bicarbonaat

Bereiding

  1. Teken de omtrek van de cakevorm (ongeveer 25 cm diameter) op vetvrij papier. Knip hem uit en leg hem in de vorm
  2. Vet de binnen- en zijkant van de cakevorm in met margarine
  3. Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de margarine en de suiker door
  4. Zeef de bloem, de peper-en-zoutmix en het bicarbonaat in een kom en meng alles
  5. Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de geklutste eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg
  6. Giet het deeg in de cakevorm en bak het ongeveer 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde oven op 170 ºC
  7. Als de cake is afgekoeld op een rooster, snij je hem in de vorm van een pompoen
  8. Hierna kan je de pompoencake versieren met oranje glazuur