Ingrediënten
- 250 g bloem
- 135 g plantaardige margarine
- 60 g bruine suiker
- 3 eieren
- 9 eetlepels kandijstroop
- 6 eetlepels volle melk
- 3 eetlepels kaneel
- 1,5 koffielepel peper-en-zoutmix
- 3/4 koffielepeltje bicarbonaat
Bereiding
- Teken de omtrek van de cakevorm (ongeveer 25 cm diameter) op vetvrij papier. Knip hem uit en leg hem in de vorm
- Vet de binnen- en zijkant van de cakevorm in met margarine
- Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de margarine en de suiker door
- Zeef de bloem, de peper-en-zoutmix en het bicarbonaat in een kom en meng alles
- Giet de stroop bij de bloem. Voeg er de geklutste eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg
- Giet het deeg in de cakevorm en bak het ongeveer 1 uur en een kwartier in een voorverwarmde oven op 170 ºC
- Als de cake is afgekoeld op een rooster, snij je hem in de vorm van een pompoen
- Hierna kan je de pompoencake versieren met oranje glazuur