Ingrediënten
- 200 g zelfrijzende bloem
- 100 g plantaardige margarine
- 100 g zachte bruine suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel honing
- enkele druppeltjes vanille-essence
- een snuifje zout
Bereiding
- Neem een bakplaat en smeer ze in met vetstof. Verwarm de oven voor op 180 °C
- Zeef de bloem en het zout op een bord en zet dit opzij
- Meng de margarine en de suiker in een mengkom met een houten lepel tot je een zachte massa krijgt
- Breek het ei in een kleine kom en voeg de vanille-essence toe. Meng het zachtjes. Voeg het ei beetje bij beetje bij het margarine-suikermengsel
- Doe er de honing bij
- Voeg tot slot de gezeefde bloem toe en maak er een zacht en stevig deeg van
- Maak balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Maak elk koekje zachtjes platter met je vinger
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de koekjes 12 minuten bakken