Ingrediënten
- 1 Eetlepel ongekookte kikkererwten
- 2 à 3 eetlepels graanvlokken
- 100 g rijpe avocado
- 1 aardappel
- 1 koffielepel plantaardige margarine of olie
- 2 takjes gewassen en fijngesneden peterselie
Bereiding
- Week de kikkererwten 6 à 8 uur in driemaal hun volume aan water en kook ze 1,5 uur gaar in vers water (of korter in een snelkookpan). Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen. Neem dan 1 à 2 eetlepels
- Was en schil de avocado en de aardappel. Verwijder de pit van de avocado. Kook de aardappel gaar in een beetje kokend water. Voeg op het einde eventueel de avocado toe. Avocado verwarm je best niet lang want dan wordt het vruchtvlees bitter. Je kan een rijpe avocado er gewoon bij pletten
- Pureer ze samen met de bereide kikkererwten
- Roer er de graanvlokken, de margarine/olie en eventueel wat kookvocht onder
- Voeg wat fijngesneden peterselie toe aan de puree