Ingrediënten
- 1/4 aubergine
- 25 à 30 g gemalen of in stukjes gesneden magere rundsteak
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 ui
- 1/2 tomaat
- 1/4 teentje knoflook
- wat geraspte jonge kaas
- 1 aardappel
- 100 tot 200 ml bechamelsaus
- olijfolie
- wat zelfbereide vleesbouillon
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 °C
- Versnipper de ui, snij de aubergine in schijfjes en bak beide aan in olie
- Bak het vlees mee. Breng op smaak met peper en voeg er dan de tomatenpuree aan toe
- Meng alles goed onder elkaar
- Was en snij de tomaat in schijfjes
- Pers er wat knoflook boven en meng het onder de tomatenschijfjes
- Was en schil de aardappel. Snij hem in kleine stukjes en meng er basilicum onder
- Neem een vuurvaste schaal, leg hierin eerst een laag aardappelstukjes, daarboven een laag aubergine-ui-vlees mengsel en leg dan een laag tomatenschijfjes
- Besprenkel het geheel met wat bouillon. Giet vervolgens de bechamelsaus over de moussaka, strooi er wat geraspte kaas over en zet alles ongeveer 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C