Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 4 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel volle yoghurt
- 1,5 kopje cornflakes
- 5 eetlepels sesamzaadjes
- 50 g geraspte jonge kaas
- 1 ei
- 3 eetlepels olie
- 2 koffielepeltjes kerriepoeder
Bereiding
- Begin al vroeg met de voorbereiding van de kip. Zo kan de smaak van de saus goed intrekken. Snij de kipfilet in lange reepjes (1,5 op 6 cm) en doe ze in een kom
- Voeg er de ketjap, de yoghurt en het kerriepoeder bij. Schep alles goed door elkaar
- Sluit de kom goed af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast. Laat dit ongeveer 4 uur intrekken
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakplaat in met wat olie
- Doe de cornflakes in een kom en verkruimel ze. Doe het sesamzaad en de kaas erbij. Schep alles goed door elkaar
- Haal de kip uit de koelkast en giet het vocht in een kom
- Breek het ei boven de kom en roer dat door de kip
- Rol telkens een stukje kip door het cornflakesmengsel
- Leg de stukjes kip iets uit elkaar op de bakplaat
- Druppel een klein beetje olie op elk stukje kip
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de staafjes in ongeveer 20 minuten goudbruin
- Schep de kippenstaafjes op een schaal.