Ingrediënten
- 5 eieren
- 150g goed smeerbare roomkaas
- 10 sneetjes brood
- 10 grote slablaadjes
- 1 tomaat
- Kappertjes
- Amandelschijfjes
- Peterselie
Bereiding
- Kook de eieren hard (10 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze
- Snij uit het brood met een scherp mes 10 cirkeltjes
- Halveer de eieren in de lengte en verwijder voorzichtig de dooier. Kartel de randen van het eiwit
- Plet de eidooier met een weinig roomkaas
- Was de slablaadjes en dep ze goed droog
- Rol van het eierdooiermengsel kleine balletjes. Zij vormen de koppen en de rompen van de kuikentjes
- Besmeer de broodcirkels met een beetje roomkaas en leg hierop een blaadje sla
- Plaats er de eiwitten op. Vul ieder eiwit met een balletje. Zet daar bovenop de kopjes en druk ze even aan
- Maak de vleugeltjes met 2 amandelschijfjes
- De kappertjes vormen de oogjes en de stukjes tomaat de snavel
- Werk af met peterselie