Linzenkroketjes

Ingrediënten

  • 125 g donkere linzen
  • 1 à 2 uien
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 eieren
  • laurier, salie, basilicum en  peterselie
  • peper
  • paneermeel
  • olie of margarine

Bereiding

  1. Kook de linzen samen met een laurierblaadje en salie in driemaal hun volume aan water. Verwijder het laurierblaadje
  2. Snipper de gepelde uien en de gewassen peterselie
  3. Plet de linzen met een vork of mix ze. Voeg er de uien, de peterselie, het basilicum, de peper, de kaas en de eieren toe
  4. Meng alles zeer goed
  5. Voeg paneermeel toe tot je een samenhangend mengsel krijgt
  6. Vorm hiervan 4 grote of 8 kleine schijven en bak ze in de pan aan beide zijden goudbruin Lekker met rodekool en (volkoren)rijst
Suggestie

Deze kroketjes kunnen ook met andere peulvruchten worden bereid. Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen. 125g ongekookt komt overeen met 300g gare.