Ingrediënten
- 50 g donkere linzen
- 1 kleine ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselder
- 1 ei
- 25 g gemalen jonge kaas
- 1 scheutje olie
- tijm, laurierblad, nootmuskaat, peterselie, bieslook
Bereiding
- Kook de linzen gaar in driemaal hun volume aan water, samen met de tijm en het laurierblad
- Verwijder het laurierblad en mix de linzen met het resterende kookvocht tot puree
- Was de groenten, snij ze in blokjes en smoor ze 10 minuten in olie
- Roer de eierdooier samen met de groenten, de kaas, wat nootmuskaat, het gesnipperde bieslook en de fijngesneden peterselie onder de puree
- Klop het eiwit tot sneeuw en meng het voorzichtig onder de puree
- Doe het mengsel in een ingevet vuurvast kommetje
- Plaats dit gedurende 20 à 25 minuten in het midden van een matig hete oven (175 °C)
- Laat de paté afkoelen.
- Lekker op bruin brood met wat rauwkost