Ingrediënten
- 400 g macaroni
- 300 g dik gesneden gekookte ham
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml volle melk
- 600 g spinazie
- 200 g geraspte jonge kaas
- paneermeel
- 2 eetlepels plantaardige margarine
- nootmuskaat, peper
Bereiding
- Kook de macaroni gaar. Giet af en laat uitlekken
- Maak de kaassaus: laat de margarine smelten, roer de bloem erdoor en voeg de melk geleidelijk toe. Roer de saus glad en kruid naar eigen smaak met peper en nootmuskaat
- Voeg de geraspte kaas toe en laat hem volledig smelten
- Haal dan de saus van het vuur
- Was de spinazie grondig en kook ze gaar in een ruime hoeveelheid water. Giet de spinazie af en doe het kookvocht weg
- Meng de macaroni met de kaassaus en laat ze samen nog even opwarmen
- Snij de ham in blokjes en voeg ze toe aan de pasta
- Bestrijk een ovenschotel met een beetje olie/margarine.
- Leg eerst een laag pasta, dan een laag spinazie en tot slot nog een laag pasta in de ovenschotel. Kruid naar eigen smaak. Strooi er een beetje paneermeel en enkele stukjes margarine over en laat het geheel zachtjes kleuren onder de grill om een mooi korstje te verkrijgen.