Muesliwafels

Ingrediënten

  • 150 g muesli
  • 150 g tarwemeel (of de helft tarwe- en de helft boekweitmeel)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 appel
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels volle plattekaas
  • eventueel 75 g rozijnen of in kleine stukjes gesneden gedroogde vijgen of abrikozen

Bereiding

  1. Klop de eieren samen met de plattekaas los
  2. Voeg meel, muesli, speculaaskruiden, honing en olie toe
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in heel fijne stukjes
  4. Roer de appelstukjes en de rozijnen onder het deeg
  5. Meng alles met een mixer tot een stevig deeg
  6. Verwarm een wafelijzer met grote ruitvorm en vet het in
  7. Gebruik per wafel 1 eetlepel deeg. Bak de wafels bruin
  8. Je kan met deze hoeveelheid deeg ongeveer 20 wafels bakken