Ingrediënten
- 150 g muesli
- 150 g tarwemeel (of de helft tarwe- en de helft boekweitmeel)
- 2 eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 appel
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels volle plattekaas
- eventueel 75 g rozijnen of in kleine stukjes gesneden gedroogde vijgen of abrikozen
Bereiding
- Klop de eieren samen met de plattekaas los
- Voeg meel, muesli, speculaaskruiden, honing en olie toe
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in heel fijne stukjes
- Roer de appelstukjes en de rozijnen onder het deeg
- Meng alles met een mixer tot een stevig deeg
- Verwarm een wafelijzer met grote ruitvorm en vet het in
- Gebruik per wafel 1 eetlepel deeg. Bak de wafels bruin
- Je kan met deze hoeveelheid deeg ongeveer 20 wafels bakken