Mycoproteïne of QuornTM

Wat is het?

Mycroproteïne is ook bekend als Quorn® Het is gemaakt van een schimmeleiwit dat behoort tot de familie van de paddenstoelen. Het is een deegachtige substantie waaraan vaak kippenei-eiwit wordt toegevoegd als bindmiddel en daarom is het niet veganistisch. Plantaardige smaakstoffen worden toegevoegd. Het is een goede bron van eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren.

Hoe gebruiken?

Mycoproteïne wordt:

  • ofwel in zijn natuurlijke vorm gebruikt (blokjes, filet, gehaktballetjes, …)
  • ofwel als basis in tal van bereidingen. QuornTM is een goede bron van eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren

Wat de smaak en de textuur betreft is QuornTM vergelijkbaar met mager wit vlees zoals kip, kalkoen of kalf. De smaak is neutraal. In tegenstelling tot dierlijke eiwitbronnen is het vetarm, bevat het weinig verzadigd vet, weinig calorieën en geen cholesterol. Het is ook rijk aan vezels, vitamines, en mineralen, waaronder zink en vitamine B1 en B2. Het bevat niet zoveel ijzer als vlees.

Afwisseling?

Zorg dus altijd voor voldoende verse groenten op het menu. Wissel voldoende af met andere vleesvervangers