Ingrediënten
- 3 gele paprika’s
- 2 sjalotjes
- 1,5 eetlepel bloem
- 100 ml volle melk
- 900 ml zelfbereide kippenbouillon
- 45 g plantaardige margarine
Bereiding
- Was de paprika’s en schil ze met een dunschiller. Verwijder de stelen en de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes
- Maak de sjalotjes proper en snij ze fijn
- Verhit de margarine in een pan en bak de sjalotjes en de paprika ongeveer 8 minuten op een zacht vuurtje. Bak de bloem ongeveer 2 minuten zachtjes mee. Voeg 300 ml bouillon toe
- Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes stoven
- Pureer het mengsel met een staafmixer
- Roer er de overige 600 ml bouillon en de volle melk doorheen
- Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken