Ingrediënten
Deeg
- 250 g bloem
- 25 g gist
- 1/2 koffielepel zout
- 50 g plantaardige margarine
- 50 g suiker
- 1 ei
- 100 ml volle melk
Vulling
- 1 appel
- 350 g (volle) plattekaas
- 3 eetlepels honing
- 2 eierdooiers
- 4 eiwitten
- sap van een halve citroen
- 100 g gewassen rozijnen
- 50 g tarwegriesmeel of tarwebloem
Bereiding
- Zeef de bloem. Maak in het midden een kuiltje en strooi er wat zout rond
- Warm een paar eetlepels melk. Los de gist in de lauwe melk op. Giet alles in het kuiltje
- Voeg het ei en de suiker toe. Meng er met de hand langzaam de bloem en de rest van de melk onder. Voordat al de bloem eronder is gemengd, verwerk je er de margarine onder
- Kneed het deeg 10 minuten verder op een vlak oppervlak. Laat het deeg 30 minuten rijzen
- Maak ondertussen de vulling. Roer alle ingrediënten, behalve de eiwitten, onder elkaar.
- Klop de eiwitten stijf. Roer het eiwit luchtig onder het mengsel
- Doorkneed na 30 minuten het deeg en rol het uit. Vet een taartvorm in en bekleed hem met het deeg
- Doorprik het deeg en maak de zijkanten gelijk. Doe de vulling in de taart en laat het geheel nog 20 minuten rijzen
- Bak de taart dan ongeveer 30 minuten op 200 °C
- Als de bovenkant van de taart tijdens het bakken donker kleurt, bedek ze dan met een vel aluminiumfolie. Laat de ovendeur nog 10 minuten op een kleine opening staan als de taart gaar is
- Haal de taart er dan uit en snij ze los van de vorm
- Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen op een rooster