Ratatouille

Ingrediënten

  • 200 g rundbiefstuk
  • olijfolie
  • een halve aubergine
  • een halve ui
  • een halve courgette
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • een half bakje champignons
  • 1 knoflookteentje
  • 100 ml volle melk
  • enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. Reinig de champignons
  2. Bak het vlees samen met de champignons in wat olijfolie gaar
  3. Pel de tomaten, maak de andere groenten schoon en snij alles in kleine stukjes
  4. Fruit in een pannetje de ui met geperste knoflook aan in wat olie. Voeg na enkele minuten de overige groenten toe. Laat alles 10 minuten stoven zonder deksel en breng op smaak met peper
  5. Was en snij het basilicum fijn en voeg het samen met de melk bij de groenten en laat nog verder sudderen
  6. Maal het vlees in een vleesmolentje en snij alle groenten en de champignons fijn met een mes
  7. Serveer met volkorenrijst