Ingrediënten
- 500 g gekookte bieten in blokjes
- 1/2 raap in plakjes
- 1/2 prei in ringen
- 2 grof gesneden uien
- 2 eieren
- 850 ml zelfbereide rundvleesbouillon
- 1 tot 2 eetlepels citroensap
- 150 ml zure room
- 25 g plantaardige margarine of olie
- 1 laurierblad
- 3 eetlepels fijngeknipte dille of bieslook
Bereiding
- Kook de eieren 10 minuten en koel ze af onder koud water. Pel de eieren, hak ze fijn en hou ze apart voor de garnering
- Verhit de margarine/olie in een pan en bak de ui zachtjes
- Voeg de raapplakjes, de prei en de bieten toe en bak ze mee
- Schenk er de bouillon bij en voeg het laurierblad toe. Laat de soep afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes koken
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep
- Breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze op smaak met het citroensap
- Neem de pan van het vuur en klop de helft van de zure room door de soep
- Verdeel de soep over de borden en strooi er de dille en het fijngehakte ei over. Schep in elk bord wat zure room