Seitan met aubergines en courgette

Wist je dat?

Seitan is een product op basis van de eiwitten uit tarwe. Het lijkt qua consistentie op vlees. Het is eiwitrijk. Seitan is vetarm en erg zout. Het is rijk aan calcium en vitamine B3. Je kan het geven vanaf 1 jaar als vlees- of visvervanger.

Ingrediënten

  • 25 g seitan
  • 1 aardappel
  • 50 g aubergine
  • 50 g courgette
  • een paar druppels citroensap
  • wat fijngesneden ui en geplette knoflook
  • 1 koffielepel olie
  • wat fijngesneden peterselie kruiden (peper, tijm, oregano)
  • bouillon

Bereiding

  1. Was de aubergines en besprenkel 50 g vruchtvlees met het citroensap
  2. Schil en was de courgette en de aardappel en kook ze samen gaar in een weinig water
  3. Giet af en maak een courgettepuree met wat bouillon
  4. Snij de seitan in blokjes en bak hem samen met het auberginevruchtvlees, de fijngesneden ui en de geplette knoflook in wat olie
  5. Doe er naar eigen smaak wat kruiden bij
  6. Meng wat fijngesneden peterselie onder het gerecht