Ingrediënten
- 200 g zelfrijzende bloem
- 125 g bruine suiker
- 150 g zachte plantaardige margarine
- 1 eierdooier
- 2 eetlepels water
- 1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden
Versiering
- nootjes
- rozijnen
- sesamzaadjes, ...
Bereiding
- Klop de margarine, de suiker, de eierdooier, het water en de kruiden goed door elkaar met een klopper
- Kneed met je handen de bloem door het mengsel
- Laat het deeg 24 uur rusten op een koele plaats. Kneed opnieuw
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met vormpjes figuurtjes uit
- Leg de figuurtjes op een met olie of margarine besmeerde bakplaat (of op bakpapier)
- Versier de figuurtjes zoals je zelf wil
- Bak ze in een voorverwarmde oven (180 °C) in het midden van de oven in 15 à 20 minuten gaar