Tempé met rodekool en aardappel

Wist je dat?

Tempé ziet eruit als een beige, platte, vochtige koek waarin de sojabonen duidelijk zichtbaar zijn. Er worden hele sojabonen in verwerkt. Door fermenteren krijgt het product een licht zure smaak. Tempé is rijk aan eiwitten en essentiële aminozuren en bevat voldoende vitamines en mineralen. Je mag het vanaf 1 jaar geven als vlees- of visvervanger.

Ingrediënten

  • 25 g tempé
  • 1 aardappel
  • 100 g rodekool
  • 1/2 appel
  • een eetlepel fijngesnipperde sjalot
  • 1 koffielepel (zonnebloem)olie
  • appelazijn
  • een eetlepel rozijntjes

Bereiding

  1. Laat de rozijntjes weken in wat water
  2. Was de rodekool. Schil de aardappel en kook hem gaar in wat water
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis
  4. Kook de rodekool ongeveer 7 minuten in wat water met een klein scheutje appelazijn, voeg dan 10 minuten de uitgelekte rozijntjes en de appel toe en kook ze mee
  5. Fruit wat fijngesneden sjalot aan in wat olie
  6. Snij de tempé in stukjes en bak hem mee met de sjalot. Giet alles af
  7. Snij de aardappel, de rozijntjes en de rodekool goed fijn