Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 2 courgettes
- 300 g fijngehakte mycoproteïne (QuornTM)
- 2 tomaten
- 100 g wortelen
- 100 ml volle melk
- 2 eetlepels olie
- peper
Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes
- Schil de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water gaar (ongeveer 25 minuten)
- Was de courgettes en snij ze in plakjes en dan nog eens in kwartjes
- Verhit de olie en bak de courgettes zachtjes. Voeg de mycoproteïne toe en bak hem ongeveer 3 minuten mee. Bak daarna de tomaat mee
- Verwarm de melk
- Giet de aardappelen af en pureer ze fijn met een pureestamper en doe er de hete melk bij
- Meng het courgettemengsel door de aardappelpuree en laat het geheel enkele minuten goed heet worden
- Breng de stamppot op smaak met wat peper