Ingrediënten
- 265 g witte bonen
- 800 g aardappelen
- 265 g spruitjes
- 2,5 uien
- 1,5 soepselder
- 265 g wortelen
- 1 venkel
- peterselie, dragon, rozemarijn, peper, tijm en laurier
Bereiding
- Week de bonen en kook ze gaar in driemaal hun volume aan water samen met laurier en tijm
- Laat ze uitlekken
- Maak ondertussen de groenten schoon en was ze
- Snij de selder, venkel, uien en wortelen in kleine blokjes
- Schil en snij de grote aardappelen in 2 of in 4
- Kook de selder en de venkel, de aardappelen, de spruitjes, de ui en de wortelen samen met rozemarijn, dragon en peper in een weinig kokend water. Laat alles gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje gaar worden. Controleer geregeld of er nog voldoende vocht in de pot is
- Kook de witte bonen nog de laatste 5 minuten mee met de aardappelen, de wortelen en de spruitjes
- Giet de selder en de venkel af en voeg ze bij het aardappel-wortel-spruitjesmengsel. Meng alles goed
- Snipper de gewassen peterselie en strooi die net voor het opdienen over de hutsepot