Ingrediënten
- 350 g pompoenblokjes
- 150 g honing
- 150 g zelfrijzende volkorenbloem
- 150 g zelfrijzende witte bloem
- 150 g plantaardige margarine
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 85 g rozijnen
- 1 à 2 koffielepels honing om af te werken
- eventueel zemelen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Neem een broodvorm (900 ml) en bedek hem met bakpapier
- Kook de pompoen 10 minuten in een beetje water of stoom hem. Pureer de pompoen en meng er de rozijnen en de honing onder
- Zeef de witte- en de volkorenbloem (voeg de eventuele zemelen opnieuw toe)
- Voeg de margarine met je handen toe tot er ‘kruimels’ ontstaan
- Voeg het pompoenmengsel aan het deeg toe en meng alles goed
- Doe het deeg in de broodvorm. Strooi er wat pompoenpitten over. Zet het 50 à 60 minuten in de oven tot het goed is gerezen, goudbruin is en stevig aanvoelt
- Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen
- Leg het op een rooster. Bestrijk het met honing als het nog warm is
- Het brood is het lekkerst als het warm geserveerd wordt