Warm pompoenbrood

Ingrediënten

  • 350 g pompoenblokjes
  • 150 g honing
  • 150 g zelfrijzende volkorenbloem
  • 150 g zelfrijzende witte bloem
  • 150 g plantaardige margarine
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 85 g rozijnen
  • 1 à 2 koffielepels honing om af te werken
  • eventueel zemelen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Neem een broodvorm (900 ml) en bedek hem met bakpapier
  3. Kook de pompoen 10 minuten in een beetje water of stoom hem. Pureer de pompoen en meng er de rozijnen en de honing onder
  4. Zeef de witte- en de volkorenbloem (voeg de eventuele zemelen opnieuw toe)
  5. Voeg de margarine met je handen toe tot er ‘kruimels’ ontstaan
  6. Voeg het pompoenmengsel aan het deeg toe en meng alles goed
  7. Doe het deeg in de broodvorm. Strooi er wat pompoenpitten over. Zet het 50 à 60 minuten in de oven tot het goed is gerezen, goudbruin is en stevig aanvoelt
  8. Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen
  9. Leg het op een rooster. Bestrijk het met honing als het nog warm is
  10. Het brood is het lekkerst als het warm geserveerd wordt
Suggestie

Je kan ook pompoencakejes maken. Schep het deeg dan in 12 cakevormpjes.

Bestrooi de cakejes met de pompoenpitten en bak ze 20 à 25 minuten op 180 °C.