Ingrediënten
- 1/2 rode paprika
- 500 g wortelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 900 ml zelfbereide kippenbouillon
- 3 eetlepels fijn gesneden peterselie
- 100 ml volle yoghurt
Bereiding
- Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de steel en de zaadjes en snij hem in blokjes
- Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook ongeveer 3 minuten op een zacht vuur
- Voeg de paprikablokjes, de wortelplakjes en de Provençaalse kruiden toe en bak ze ongeveer 3 minuten zachtjes mee
- Voeg de bouillon toe en kook de soep afgedekt gaar
- Mix de soep met een staafmixer
- Bestrooi met peterselie. Serveer de soep in borden en schep er wat yoghurt in