De ideale temperatuur
-
De ideale koelkasttemperatuur is tussen 1 en 4°C
-
Stapel niet te veel producten op elkaar in de koelkast, om een optimale temperatuur van elk product te bekomen
Tips voor het koelen
-
Maak de koelkast minimum 1 x per week schoon.
-
Stapel de voedingsmiddelen zo dat je kruisbesmetting (overdracht van microben) tussen de verschillende producten voorkomt.
-
Rauw vlees, niet-gereinigde groenten en fruit, eieren, rauwe producten en te ontdooien producten, moet je onderaan in de koelkast plaatsen.
-
Bereide gerechten en afgekolfde moedermelk, die het meest gevoelig zijn voor kruisbesmetting, moet je bovenaan plaatsen.
-
-
Het is aanbevolen om eieren in de koelkast te bewaren.
-
Bewaar geen restjes in een geopend blik, maar schep ze over in een gesloten potje.
-
Respecteer de bewaarvoorschriften die op de verpakking staan.
-
Respecteer de vervaldatum. Zodra de verpakking geopend is, wordt de houdbaarheidstermijn korter.
-
Geneesmiddelen die in de koelkast bewaard moeten worden, plaats je in een aparte doos.