De ideale temperatuur
- De ideale koelkasttemperatuur is tussen 1 en 4°C
- Stapel niet te veel producten op elkaar in de koelkast, om een optimale temperatuur van elk product te bekomen
Tips voor het koelen
- Maak de koelkast minimum 1 x per week schoon.
- Stapel de voedingsmiddelen zo dat je kruisbesmetting (overdracht van bacteriën) tussen de verschillende producten voorkomt.
- Rauw vlees, niet-gereinigde groenten en fruit, eieren, rauwe producten en te ontdooien producten, moet je onderaan in de koelkast plaatsen.
- Bereide gerechten en afgekolfde moedermelk, die het meest gevoelig zijn voor kruisbesmetting, moet je bovenaan plaatsen.
- Het is aanbevolen om eieren in de koelkast te bewaren.
- Bewaar geen restjes in een geopend blik, maar schep ze over in een gesloten potje.
- Respecteer de bewaarvoorschriften die op de verpakking staan.
- Respecteer de vervaldatum. Zodra de verpakking geopend is, wordt de houdbaarheidstermijn korter.
- Geneesmiddelen die in de koelkast bewaard moeten worden, plaats je in een aparte doos.